'Ajax bereikt akkoord over transfer Dest: rechtsback vertrekt naar Barcelona'

'Ajax bereikt akkoord over transfer Dest: rechtsback vertrekt naar Barcelona'

27-09-2020 06:44
173

Sergiño Dest heeft zaterdag als invaller tegen Vitesse zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. De negentienjarige rechtsback vervolgt zijn loopbaan bij FC Barcelona, dat een akkoord heeft bereikt met de Amsterdammers over een transfersom van twintig miljoen euro en bonussen.

Dat meldt zowel De Telegraaf als Voetbal International op basis van bronnen binnen Ajax. Barça geeft daarmee het nakijken aan Bayern München, dat lange tijd aan de haal leek te gaan met Dest. De Amerikaanse international heeft zelf nog geen overeenstemming met de Catalanen over de persoonlijke voorwaarden, maar dat is hoogstwaarschijnlijk een formaliteit.

De verwachting is dat Dest maandag op het vliegtuig naar Barcelona stapt. Hij vertrekt al na één seizoen in Ajax 1. De teller blijft steken op 38 officiële duels voor de Amsterdammers. In Camp Nou geeft hij trainer Ronald Koeman meer opties op rechtsback na de transfer van Nelson Semedo naar Wolverhampton Wanderers. Met Sergi Roberto treft Dest wel een geduchte concurrent.

Voor Bayern München zijn de druiven zuur. Dest bezocht al in februari een duel van de Bundesliga-kampioen, maar de Duitsers werden het niet eens met Ajax. Pas de laatste dagen, toen ook Barça zich meldde, schoot het bod van Bayern omhoog en ontspon zich een flinke strijd.