'Het zijn stevig gekozen woorden van Berghuis, lijkt bijna aanval op Advocaat'

'Het zijn stevig gekozen woorden van Berghuis, lijkt bijna aanval op Advocaat'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 09:33zo 27-09-2020 om 09:33

Steven Berghuis verraste vorige week door bijzonder kritisch te oordelen over het optreden van Feyenoord tegen FC Twente (1-1). Arman Avsaroglu, die de Rotterdammers op de voet volgt voor de NOS, vraagt zich af wat de aanvaller met zijn harde woorden wilde bereiken.

"Hij is altijd eerlijk en wil mooi voetballen, maar hij moet ook weten dat dit een hoop gedoe geeft. Het zijn stevig gekozen woorden en lijken bijna een aanval op de trainer. En dat terwijl de band tussen Advocaat en Berghuis goed is", zegt Avsaroglu op de website van de NOS.

"Ik snap wel wat hij bedoelt, maar hij is vergeten waarom ze zo spelen. Deze ploeg heeft gewoon niet de spelers die hoog druk kunnen zetten. Dat hebben we begin vorig seizoen gezien", vervolgt de verslaggever. "Vorig jaar speelden ze ook zo en was het vaak nog slechter. Maar ze wonnen wel omdat er ook een goede mentaliteit in deze ploeg zit. Het gaan gewoon om punten halen en ik denk dat ze die ook gaan halen. We moeten niet zeuren als ze één wedstrijd toevallig niet winnen."

Avsaroglu sluit een vertrek van Berghuis niet uit. "Hij heeft nooit gezegd dat hij wil blijven. Vorig jaar kon hij al naar PSV, maar toen verlengde hij uiteindelijk zijn contract voor een gigantisch bedrag. Hij heeft toen gedacht; ik blijf nog een jaar. Maar vooralsnog is de juiste club nog niet gekomen. Dus misschien zoekt hij het met deze uitspraken een beetje op om zo iets te forceren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Maakt Berghuis het seizoen af bij Feyenoord?

(8027 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws