Ajax en 'trots' Feyenoord maken compliment: 'Ondanks emoties, veel respect'

Ajax en 'trots' Feyenoord maken compliment: 'Ondanks emoties, veel respect'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 15:14zo 27-09-2020 om 15:14

Ajax en Feyenoord maken de supporters een compliment. Bij de thuiswedstrijden tegen respectievelijk Vitesse en ADO Den Haag werden de coronaregels goed nageleefd.

Ajax en Feyenoord speelden dit weekend voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis. Nadat het vorige week misging in De Kuip, kreeg het voetbal een officiële waarschuwing uit Den Haag. Die was niet aan dovemansoren gericht: het gejuich en gezang werd tot een minimum beperkt, zag Ajax-directeur Edwin van der Sar.

'Langdurige stiltes en geen gezang, maar regelmatig applaus voor de hoogstandjes en mooie combinaties, allemaal volgens protocol van RIVM en Amsterdam', laat Van der Sar weten via Twitter. 'Ondanks de vele emoties op het veld heb ik heel veel respect voor het gedrag van onze 9000 fans. Verdiende overwinning en op naar de volgende wedstrijd.'

Feyenoord-arts Casper van Eijck is ook 'trots' op de supporters van zijn club. Van Eijck is overigens bezig met een onderzoek dat moet aantonen dat het bezoeken van voetbalwedstrijden met veel fans veilig kan en niet tot meer coronabesmettingen leidt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws