Gewilde Kerk gidst FC Utrecht naar eerste overwinning van het seizoen

27-09-2020 16:18
40

FC Utrecht heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Leeds United-doelwit Gyrano Kerk kroonde zich in misschien wel zijn laatste wedstrijd in Stadion Galgenwaard tot matchwinner tegen RKC Waalwijk: 3-1.

FC Utrecht en RKC kwamen zondagmiddag zeer moeizaam op gang. Pas na een half uur spelen viel de eerste serieuze kans te noteren: Mimoun Mahi mikte de bal recht in de handen van doelman Kostas Lamprou. Vijf minuten voor rust was het alsnog raak. Mahi promoveerde een voorzet van Django Warmerdam tot een doelpunt: 1-0.

Na een kwartier in de tweede helft werd het gelijk. De voor Finn Stokkers ingevallen Vitalie Damascan maakte de gelijkmaker, waarbij Utrecht-goalie Maarten Paes er niet goed uitzag. Zonder echt te imponeren pakte Utrecht meteen weer het initiatief. Eerst belandde er nog een bal op de paal, maar in de 74ste kwam de thuisploeg weer op voorsprong: Kerk scoorde met een zeer subtiele volley.

Na het enthousiaste onthaal voor invaller Eljero Elia werd het niet meer spannend. Dat had Utrecht te danken aan Sander van de Streek, die zijn eerste treffer van het seizoen produceerde en zijn team in veilige haven loodste. Utrecht staat nu op vier punten uit twee duels. RKC speelde een wedstrijd meer, maar pakte nog geen enkel punt.