PSV blijft steken op gelijkspel, Ihattaren snel geslachtofferd door Schmidt

27-09-2020 18:36 Laatste update: 18:42
301

PSV is zondag tegen het eerste puntenverlies van het nieuwe Eredivisie-seizoen aangelopen. Heracles Almelo hield de ploeg van Roger Schmidt op een gelijkspel: 1-1.

Drie dagen na de Europa League-zege op NS Mura (1-5) verraste Schmidt met zijn basiself: onder meer Olivier Boscagli en Donyell Malen moesten plaatsmaken voor Nick Viergever, Michal Sadilek en de veelbesproken Mohamed Ihattaren.

Het liep echter niet bij PSV in Almelo, waar de Eindhovenaren na een half uur op achterstand kwamen. Rai Vloet benutte een penalty, nadat Nick Viergever werd bestraft met een penalty. De verdediger leek de bal op zijn schouder te krijgen, maar de VAR draaide de beslissing van scheidsrechter Jochem Kamphuis opvallend genoeg niet terug.

Heracles dacht vervolgens op slag van rust ook nog op 2-0 te komen, maar Adrian Szöke werd teruggefloten vanwege buitenspel. Na ongetwijfeld een donderspeech van Schmidt in de rust, stonden er bij de start van de tweede helft liefst drie nieuwe spelers op het veld bij PSV: Ihattaren, Sadilek en Mauro Júnior werden geslachtofferd voor Malen, Noni Madueke en Ryan Thomas.

Vrij snel sorteerden de tactische omzettingen van Schmidt effect: Madueke versierde een penalty en Philipp Max, die is gebombardeerd tot vaste penaltynemer, faalde niet: 1-1. Het vermoeide PSV wist echter niet door te drukken en had het aan doelman Yvon Mvogo te danken dat Heracles niet alsnog aan het langste eind trok.