Uitgeschakeld Willem ll krijgt in Emmen de volgende tik te verwerken

27-09-2020 18:38
45

Willem ll heeft bij FC Emmen twee punten laten liggen. De ploeg van Adrie Koster was negentig minuten lang de betere partij, maar verprutste grote kansen en profiteerde niet van een manmeersituatie: 1-1.

Met de Europa League-uitschakeling tegen Rangers FC nog in de benen reisde Willem ll af naar Emmen, waar het al na 33 seconden de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Ché Nunnely zag zijn mislukte schot echter naast gaan. Echter was het Emmen dat voor eigen publiek de voorsprong greep. Marko Kolar zag zijn schot nog gekeerd worden door Robbin Ruiter, maar de rebound was voor Michael de Leeuw: 1-0.

De gelijkmaker van Willem ll viel al snel daarna en werd gemaakt door Mike Trésor Ndayshimiye. Vangelis Pavlidis stevende op Dennis Telgenkamp af, maar was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan Trésor, die voor open doel binnentikte.

Willem ll was in de tweede helft meerdere malen dicht bij de voorsprong en werd nog eens extra in het zadel geholpen na een directe rode kaart van Glenn Bijl. De verdediger maakte hands, daarbij ontnam hij Willem ll een directe scoringskans.

In de resterende 35 minuten was het overleven geblazen voor Emmen, dat niets creëerde en Willem ll steeds dichterbij zag komen. De thuisploeg werd een aantal keren gered door Telgenkamp. Het dominante Willem ll was gevaarlijk in de slotfase, maar een zege leverde dat niet op.