Ronaldo kan eerste puntenverlies van tiental Juventus niet voorkomen

27-09-2020 22:42
13

Juventus heeft de eerste punten laten liggen in de Serie A. AS Roma wist de ploeg van trainer Andrea Pirlo thuis op een 2-2 gelijkspel te houden. Cristiano Ronaldo voorkwam een nederlaag voor Juventus.

Juventus ging vorige week met een 3-0 overwinning op Sampdoria flitsend van start in het nieuwe Serie A-seizoen, maar tegen Roma ging het een stuk moeizamer. De thuisploeg, zonder Justin Kluivert, werd in het zadel geholpen na een handsbal in het strafschopgebied van Adrien Rabiot. Doelman Wojciech Szczesny kon de inzet van elf meter van Jordan Veretout niet stoppen.

Nog voor de rust maakte Ronaldo gelijk voor Juventus. Hij schoot de bal tegen de hand van Lorenzo Pellegrini aan en verdiende daarmee een penalty, die hij zelf benutte. Het rustsignaal werd echter niet met een gelijke stand gehaald. Een minuut na de gelijkmaker van Ronaldo maakte Veretout zijn tweede van de avond: 2-1.

Roma liet in de tweede helft grote kansen op 3-1 liggen. Edin Dzeko, die naar Juventus zou gaan, raakte een keer de lat. Nadat Juventus met tien man verder moest na een tweede gele kaart van Rabiot, stond Ronaldo op. De Portugees hielp zijn ploeg er doorheen en maakte zijn derde treffer van het seizoen. Dat deed hij met het hoofd.

Juventus proefde dat er meer in het vat zat, maar de winnende goal bleef uit. Volgende week speelt Juventus de topper tegen SSC Napoli. Roma neemt het op tegen Udinese.