Barça en uitblinker Fati trakteren Koeman op galavoorstelling van 45 minuten

27-09-2020 22:49
45

De eerste competitiewedstrijd van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona gaat de boeken in als een succes. In een leeg Camp Nou was de zeventienjarige Ansu Fati de grote man tegen Villarreal: 4-0.

Koeman koos voor zijn eerste wedstrijd met Barça in La Liga voor een 4-2-3-1-formatie, met Frenkie de Jong als controleur naast Sergio Busquets. Philippe Coutinho zakte opvallend vaak uit op het middenveld en Lionel Messi zwierf rond spits Antoine Griezmann.

Na vijftien minuten was het voor het eerst raak in Camp Nou. Villarreal-doelman Sergio Asenjo had geen antwoord op een kanonskogel van Fati, die amper drie minuten later wéér scoorde. Met zijn tweede goal leidde hij een comfortabele avond in voor Koeman.

Nadat Asenjo de 3-0 van Jordi Alba had voorkomen, pikte ook Lionel Messi een goal mee. Fati versierde een strafschop en de Argentijnse ster die deze zomer tóch bleef maakte zijn eerste treffer van het seizoen. Voor rust werd het ook nog 4-0 door een eigen goal van Pau Torres.

In de tweede helft haalde de swingende ploeg van Koeman de voet van het gaspedaal. Messi was nog wel een paar keer dichtbij zijn tweede doelpunt, maar Asenjo bleek een sta-in-de-weg. Barça vervolgt La Liga volgende week donderdag met een uitwedstrijd tegen Celta de Vigo.

Alles wijst erop dat Sergiño Dest dan onder contract staat bij Barcelona. De negentienjarige vleugelverdediger van Ajax wordt op korte termijn in Catalonië verwacht voor een medische keuring. Met de transfer is naar verluidt ruim twintig miljoen euro gemoeid.