'Overdreven om niet te gaan spelen, waarom zou ik ineens blessuregevoelig zijn?'

'Overdreven om niet te gaan spelen, waarom zou ik ineens blessuregevoelig zijn?'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 07:17ma 28-09-2020 om 07:17

Gyrano Kerk speelde een belangrijke rol bij FC Utrecht tijdens de 3-1 overwinnig op RKC Waalwijk. Het kan weleens zijn laatste wedstrijd in het shirt zijn geweest van de ploeg uit de Domstad: meerdere buitenlandse clubs lonken naar zijn diensten.

Waar andere spelers ervoor kiezen om met het oog op een naderende transfer niet te spelen, stond Kerk gewoon aan de aftrap bij Utrecht zondag. Hij maakte de belangrijke 2-1 tegen RKC. "Ik vind het overdreven om nu niet te gaan spelen", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Je houdt toch van voetbal. Dan wil je toch gewoon spelen. Waarom zou ik nu ineens blessuregevoelig zijn?"

Leeds United, Hellas Verona en Cagliari hebben naar verluidt interesse in Kerk, die niet durft te zeggen welk land het beste bij hem past. "Ik heb er nooit gevoetbald, dus ik weet niet precies hoe het er is. Als het zover komt, ga ik het ervaren", blijft hij realistisch. Nerveus wordt Kerk niet van alle verhalen rondom zijn persoon. "We zien wel wat gaat gebeuren. De week is nog lang. Ik blijf rustig. Misschien speel ik vrijdag nog wel mee tegen SC Heerenveen", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws