Kritiek op PSV-coach Schmidt: 'Net begonnen en dan ga je zoveel wijzigen?'

Kritiek op PSV-coach Schmidt: 'Net begonnen en dan ga je zoveel wijzigen?'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 07:49ma 28-09-2020 om 07:49

Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk begrijpen niets van de keuzes van PSV-trainer Roger Schmidt tegen Heracles Almelo. De trainer besloot meerdere spelers rust te geven en dat pakte verkeerd uit in Almelo.

Heracles maakte indruk op Janssen, terwijl PSV absoluut niet kon overtuigen. "Je zag dat Heracles het heel goed deed", vertelt de voormalig FC Twente- en Ajax-speler in Studio Voetbal van de NOS. "Iedereen deed mee, ze lieten hun man los, durfden ervoor te komen. Ze pakten alle ballen op, de duels wonnen ze over het algemeen."

Heracles-trainer Frank Wormuth werkte in het verleden al samen met Schmidt, maar gaf zijn pupil een koekje van eigen deeg. "PSV had heel veel moeite, het tempo lag ook veel te laag", geeft Janssen aan. "Er was weinig beweging. Heracles speelde veel beter dan PSV, eigenlijk een compliment aan Heracles. Ze waren verder dan PSV."

Zijn collega aan tafel, Van Hooijdonk, begrijpt niet waarom Schmidt met een gewijzigd elftal aan het duel met Heracles begon. Daar is de vorm van de ploeg uit Eindhoven nog niet goed genoeg voor. "Je bent net begonnen, het draait nog niet en dan ga je zo veel wijzigen?", sluit Van Hooijdonk kritisch af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws