'Flick kan geen garantie op speeltijd geven, Bayern nadert akkoord met Leeds'

'Flick kan geen garantie op speeltijd geven, Bayern nadert akkoord met Leeds'

28-09-2020 10:52
11

Mickaël Cuisance lijkt na één seizoen alweer op weg naar de uitgang bij Bayern München. De 21-jarige middenvelder uit Frankrijk is volgens L'Équipe dichtbij een transfer naar Premier League-promovendus Leeds United.

Cuisance kwam in augustus 2019 voor twaalf miljoen euro over van Borussia Mönchengladbach en speelde sindsdien elf officiële wedstrijden, waarvan de meeste als invaller. Na het vertrek van Thiago Alcântara hoopte hij op meer speeltijd: trainer Hansi Flick kon hem echter geen garanties geven, kreeg Cuisance volgens L'Équipe in een persoonlijk gesprek te horen. Bayern bleek echter bereid om mee te werken aan een permanente transfer, zodat de middenvelder elders wél minuten kon maken.

OGC Nice, Olympique Marseille en Newcastle United toonden interesse, maar Leeds United lijkt de beste papieren te hebben. Manager Marcelo Bielsa is gecharmeerd van Cuisance en wil de Fransman een prominente rol in zijn elftal geven. Bayern heeft een vraagprijs van twintig miljoen euro in zijn hoofd zitten: L'Équipe laat onvermeld hoe ver Leeds bereid is om te gaan, maar het heeft er alle schijn van dat beide partijen een akkoord naderen.