'Aderlating dreigt in Heerenveen: serieuze belangstelling voor uitblinker Veerman'

'Aderlating dreigt in Heerenveen: serieuze belangstelling voor uitblinker Veerman'

28-09-2020 17:50
121

SC Heerenveen dreigt Joey Veerman precies een week voor de transferdeadline nog te verliezen. De 21-jarige middenvelder is ijzersterk aan het Eredivisie-seizoen begonnen en daarmee heeft hij de interesse van buitenlandse clubs gewekt.

Volgens Voetbal International wordt in het Abe Lenstra Stadion 'serieus gevreesd voor een transfer van de middenvelder'. Southampton heeft zijn interesse in Veerman al kenbaar gemaakt bij de Friezen. De Premier League-club zat afgelopen weekeinde tijdens het duel met VVV-Venlo voor hem op de tribune. Ook vanuit Spanje informeren clubs.

Veerman verlengde eerder deze zomer zijn contract tot medio 2024, waardoor Heerenveen de hoofdprijs zal vragen. Bovendien werd Chidera Ejuke al voor twaalf miljoen euro aan CSKA Moskou verkocht. De Volendammer ziet zijn situatie als een 'luxe-positie', schrijft VI. Een transfer is voor hem geen absolute must, maar een unieke kans wil hij niet laten lopen.

Veerman speelt sinds vorig seizoen voor Heerenveen, dat hem overnam van FC Volendam. De controleur was in drie competitieduels al goed voor twee goals en één assist. Mede daardoor gaan de Friezen samen met Ajax aan kop in de Eredivisie.