Jong Ajax zet opmars voort en boekt ruime zege, harde nederlaag voor Fulham

28-09-2020 20:44 Laatste update: 20:51
46

Jong Ajax heeft de opmars ingezet in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Mitchell van der Gaag begon het seizoen met drie nederlagen, maar na Go Ahead Eagles werd maandag ook Excelsior met 3-0 verslagen.

Van der Gaag kon onder meer een beroep doen op Kenneth Taylor en Lassina Traoré, die een voorhoede vormde met Giovanni en Naci Ünüvar. Toch waren de beste kansen voor rust voor Excelsior. Ahmad Mendes Moreira was dicht bij de openingstreffer. Zijn schot raakte via de vingertoppen van Kjell Scherpen de lat. De keeper van Jong Ajax keerde vervolgens ook een inzet van Joël Zwarts.

De Amsterdamse beloften kwamen goed weg en tapten met invaller Brian Brobbey voor Ünüvar uit een ander vaatje na rust. De sterke spits had slechts zes minuten nodig om de score te openen op De Toekomst. Na een fraaie bal van Taylor op Devyne Rensch legde de rechtsback de bal panklaar voor Brobbey: 1-0. Onder het toeziend oog van Erik ten Hag had Jong Ajax in de tweede helft de overhand.

Na een uur spelen viel de 0-2 via Traoré, die in de rebound toesloeg na een schot van Taylor. De Rotterdammers gingen nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar in de slotfase maakte Taylor er zelf 0-3 van.

Fulham - Aston Villa
Het Fulham van Kenny Tete kreeg een flinke tik te verwerken van Aston Villa in de Premier League. The Cottagers gingen in eigen huis met 0-3 onderuit. Jack Grealish schoot al na vier minuten de openingstreffer binnen voor Aston Villa, waar Bertrand Traoré op de bank zat en Anwar El Ghazi ontbrak. Conor Hourihane maakte er na een kwartier al 0-2 van na een knappe aanval.

De problemen stapelden zich op voor Fulham, want kort voor rust viel Tete geblesseerd uit. In de tweede helft gooide Tyrone Mings het duel al snel in het slot.