Update: Topdoelwit van Heerenveen tekent contract tot 2025 bij AC Milan

Update: Topdoelwit van Heerenveen tekent contract tot 2025 bij AC Milan

01-10-2020 11:47 Laatste update: 11:44
29

SC Heerenveen grijpt naast het Noorse talent Jens Petter Hauge. Volgens verschillende Italiaanse bronnen – waaronder transferspecialist Fabrizio Romano van Sky Sport Italia – is Hauge op weg naar AC Milan.

Heerenveen maakte al langere tijd jacht op de twintigjarige aanvaller van Bodø/Glimt: nadat Chidera Ejuke aan CSKA Moskou werd verkocht, kwam Hauge in beeld als opvolger. De Friezen zullen echter verder moeten zoeken na de tussenkomst van AC Milan. De Rossoneri hebben – een paar dagen na hun Europa League-wedstrijd tegen Bodø/Glimt – een overeenkomst met de speler zelf én met zijn club bereikt. Als ook de laatste details besproken zijn, kan de Noorse jeugdinternational zijn handtekening zetten in San Siro.

Of Heerenveen nog een nieuwe buitenspeler gaat halen, zal nog moeten blijken. De gedeeld Eredivisie-koploper huurde de Amerikaan Ulysses Llanez al van VfL Wolfsburg, maar moet ook voorzichtig rekening houden met een vertrek van Mitchell van Bergen. Tijdens de eerste weken van het seizoen deed Heerenveen al een beroep op de jeugd. De achttienjarige Arjen van der Heide en Couhaib Driouech kregen geregeld speeltijd.

Update: AC Milan heeft zich definitief versterkt met Hauge. De Italiaanse club heeft zijn komst via de officiële kanalen aangekondigd. De Noorse aanvaller tekent in Milaan voor vijf seizoenen, tot 2025. Ook Heerenveen was in hem geïnteresseerd.