'Jong Ajax is geen degradatie, belangrijk om fit te zijn als ik mijn kans krijg'

'Jong Ajax is geen degradatie, belangrijk om fit te zijn als ik mijn kans krijg'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 08:10di 29-09-2020 om 08:10

Lassina Traoré klopt op de deur bij Ajax 1, maar speelde maandagavond weer in de Keuken Kampioen Divisie met het Jong-team. De spits uit Burkina Faso tilt hier echter niet al te zwaar aan, liet hij na de thuiswedstrijd tegen Excelsior weten aan FOX Sports.

Traoré begon als diepste spits en verhuisde na de invalbeurt van Brian Brobbey naar de rechterflank, uiteindelijk was hij goed voor één treffer tegen de Kralingers. "Ik voel me goed. Het is altijd mooi om minuten te maken en het is altijd fijn om weer met mijn oude teamgenoten samen te spelen", aldus de negentienjarige spits.

Dat hij weer in de Keuken Kampioen Divisie moest spelen, voelde niet als een degradatie, benadrukte Traoré. "Nee, zo zie ik dat niet. Het is belangrijk om ritme op te doen, om fit te zijn voor het moment dat ik mijn kans krijg bij het eerste. Wat Erik ten Hag (hoofdtrainer van Ajax 1, red.) zei? Dat ik met Jong mee moest doen. Maar dat maakt mij niet uit, altijd leuk om hier mee te doen."

Jong Ajax won maandag uiteindelijk met 3-0 van Excelsior. Brobbey opende na rust de score, Traoré verdubbelde de marge en Kenneth Taylor legde de eindstand vast.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws