Westdeutsche Allgemeine Zeitung: Van Bommel kandidaat bij kwakkelend Schalke

Westdeutsche Allgemeine Zeitung: Van Bommel kandidaat bij kwakkelend Schalke

29-09-2020 13:20 Laatste update: 13:23
152

Mark van Bommel zou zijn trainerscarrière een vervolg kunnen geven in de Bundesliga. Volgens de Westdeutsche Allgemeine Zeitung heeft het kwakkelende Schalke 04 hem in het vizier.

Die Königsblauen wonnen sinds 17 januari (!) geen competitiewedstrijd meer en begonnen ook dramatisch aan het nieuwe Bundesliga-seizoen: na een 8-0 nederlaag bij Bayern München en een 1-3 tegen Werder Bremen werd trainer David Wagner bedankt voor bewezen diensten. Volgens de WAZ is Van Bommel nu één van zijn kandidaat-opvolgers. Manuel Baum (in dienst bij de Duitse bond) en Dimitros Grammozis (clubloos) zijn volgens de berichtgeving zijn concurrenten.

Van Bommel zit sinds december 2019 zonder club nadat hij werd ontslagen bij PSV. De 43-jarige Limburger werd wel gelinkt aan zijn ex-clubs Bayern München en AC Milan, maar van een dienstverband zou het niet komen. Nu kan Van Bommel na negen jaar terugkeren in de Bundesliga: de 79-voudig Oranje-international vierde tussen 2006 en 2011 vele successen als speler van Bayern.