Eindhoven vecht zich na knotsgekke openingsfase terug en scoort in laatste minuut

29-09-2020 20:42
34

FC Eindhoven heeft op het nippertje een punt overgehouden aan het duel met Roda JC. De club stond al na twintig minuten met 1-3 achter, maar herpakte zich: 3-3.

Via Hugo Botermans kwam Eindhoven al in de zevende minuut op 1-0 tegen Roda. De mannen van Jurgen Streppel gaven daarna gas en scoorden in elf minuten tijd maar liefst drie keer. Patrick Pflücke maakte twee minuten na de openingsgoal gelijk, waarna Roland Alberg twee keer doel trof. Zijn tweede treffer maakte hij vanaf de penaltystip.

Via goudhaantje Kaj de Rooij, om wie veel te doen is, wist Eindhoven al snel weer terug te komen in de wedstrijd. In de tweede helft was Eindhoven meerdere keren dicht bij de gelijkmaker. Daar moest de thuisploeg lang op wachten. Na meerdere doelpogingen wist Iker Pozo in de 89e minuut wél de trekker over te halen. Zijn van richting veranderde schot belandde achter doelman Youri Roulaux.

Roda heeft na vijf Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden tien punten verzameld en staat vierde. Eindhoven is terug te vinden op de zevende plaats.