Update: 'Ajax maakt vijf tot zeven miljoen over naar FC Utrecht voor Klaiber'

Update: 'Ajax maakt vijf tot zeven miljoen over naar FC Utrecht voor Klaiber'

29-09-2020 23:02 Laatste update: 23:50
391

Ajax heeft met FC Utrecht overeenstemming bereikt over de transfer van Sean Klaiber. Dat melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad dinsdagavond. De Amsterdammers lijken Parma af te troeven in de strijd om de 26-jarige rechtsback.

Volgens het AD wordt Klaiber vermoedelijk spoedig gepresenteerd in de Johan Cruijff Arena. Hij moet zelf nog wel tot een akkoord komen met Ajax, maar dat levert naar verwachting geen problemen op. Er ligt een meerjarig contract voor hem klaar. Klaiber is bij de Nederlandse topclub de opvolger van Sergiño Dest, die naar FC Barcelona vertrekt. Hij moet de concurrentiestrijd aangaan met Noussair Mazraoui, terwijl ook Jurriën Timber als rechtsback uit de voeten kan.

Voetbal International-verslaggever Freek Jansen vertelde eerder op de avond bij FOX Sports dat Ajax vermoedelijk rond de vijf à zes miljoen euro moet betalen aan Utrecht. Een soortgelijk bedrag ontvingen de Domstedelingen voor Zakaria Labyad. Klaiber had nog een contract tot medio 2022 in de Domstad, waar hij al samenwerkte met Ajax-trainer Erik ten Hag.

Update: Volgens De Telegraaf moet Ajax diep in de buidel tasten om Sean Klaiber over te nemen van FC Utrecht. Door de concurrentie van Parma werd de transfersom opgestuwd naar bijna vijf miljoen euro. Het bedrag kan door bonussen en een percentage doorverkoop zelfs oplopen tot bijna zeven miljoen.

De clubs maken woensdag het papierwerk in orde. Ook zal de rechtsback de afrondende gesprekken voeren met Ajax over de persoonlijke voorwaarden.