Advocaat over 'strijd' met spelersgroep: 'Zo zit deze groep toch niet in elkaar'

Advocaat over 'strijd' met spelersgroep: 'Zo zit deze groep toch niet in elkaar'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 08:33wo 30-09-2020 om 08:33

Laatste update: woensdag 30 september 2020 om 09:29wo 30-09-2020 om 09:29

Feyenoord-trainer Dick Advocaat wil het verschil van inzicht tussen hem en de spelersgroep niet groter maken dan het is. De spelers van Feyenoord pleiten voor een speelwijze waarin er hoger drukgezet wordt, terwijl de coach dit niet ziet zitten.

"Maar laten we het vooral niet te belangrijk maken", zegt Advocaat, die maandag met de selectie sprak over het meningsverschil, tegen het Algemeen Dagblad. Volgens de coach is er 'totaal geen sprake' van een muiterij van de spelersgroep. "Zo zit deze groep toch helemaal niet in elkaar. Ik heb echt geen klagen over deze jongens."

Advocaat probeerde op verzoek van de spelers het hoger drukzetten afgelopen zondag tegen ADO Den Haag, maar zag ook meteen de defensieve kwetsbaarheden. "We hadden ADO geanalyseerd en we hadden het idee dat als je vroeg zou storen, ze daar niet onderuit zouden voetballen. Dan wel met iedereen en niet met één speler. Maar ja, als je de bal diep op de helft van de tegenstander verovert, moet je wel weten wat je ermee moet doen. Volgens mij is het makkelijker als je dan ruimte hebt", aldus Advocaat. "Vorig seizoen hebben we kunnen zien dat heel hoog druk zetten, ook tegen mindere tegenstanders, niet zo succesvol was."

Feyenoord staat na drie wedstrijden in de Eredivisie op de derde plek met zeven punten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws