Transfers Ziyech en Van de Beek helpen niet: Ajax verwacht verlies in 2021

Transfers Ziyech en Van de Beek helpen niet: Ajax verwacht verlies in 2021

30-09-2020 10:17 Laatste update: 10:32
168

Ajax verwacht verlies te draaien in 2021, zo maakt de club in een persbericht bekend. Ondanks het feit dat de Amsterdamse club afgelopen seizoen meerdere spelers verkocht, lijkt het erop dat dit geen positieve cijfers op gaat leveren.

Ajax verkocht afgelopen seizoen Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Sven Botman voor flinke bedragen aan respectievelijk Chelsea, Manchester United en OSC Lille, maar vanwege de negatieve gevolgen van de coronacrisis verwacht de Amsterdamse club over het seizoen 2020/2021 verlies te gaan draaien. Ajax speelt wel mee in de Champions League, hetgeen het financiële plaatje nog wat kan verbeteren.

Over het afgelopen jaar boekte Ajax nog een flinke nettowinst van 20,7 miljoen euro, valt er in het rapport te lezen. De omzet van de club is door de coronacrisis wel gedaald met 37,2 miljoen euro. Vooral uit transfers wist Ajax het nodige geld binnen te harken: 84,5 miljoen euro. Dit komt voornamelijk door de transfers van Matthijs de Ligt naar Juventus en Kasper Dolberg naar OGC Nice.