'Dest bereikt persoonlijk akkoord met Barça, Bayern probeerde deal te kapen'

'Dest bereikt persoonlijk akkoord met Barça, Bayern probeerde deal te kapen'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 11:43wo 30-09-2020 om 11:43

Laatste update: woensdag 30 september 2020 om 12:05wo 30-09-2020 om 12:05

Sergiño Dest heeft een persoonlijk akkoord bereikt met FC Barcelona. De rechtsback en de Spaanse grootmacht hebben de laatste details woensdagochtend in orde gemaakt, waardoor niets een transfer nog in de weg lijkt te staan.

Dat meldt De Telegraaf. De Ajax-verdediger gaat een contract voor vijf seizoenen tekenen in Camp Nou. Dest wordt woensdag medisch gekeurd in Spanje: de officiële bevestiging laat naar verluidt nog even op zich wachten. De rechtsback wordt vrijdag officieel gepresenteerd bij Barcelona. Dest sluit dan ook meteen aan bij de selectie van de club.

Bayern probeerde nog een last-minute poging te doen om Dest voor de neus van Barcelona weg te kapen. Bayern wilde alle bedragen van de Spaanse club nog overtreffen, maar de beslissing van Dest stond al vast. Joes Blakborn, de zaakwaarnemer van Dest, wist er door de interesse van Bayern een miljoenencontract uit te slepen voor zijn cliënt.

Dest leek eerder dit jaar nog richting een transfer naar Bayern toe te werken. In februari bezocht hij al een duel van Der Rekordmeister, maar Bayern kwam er vervolgens niet uit met Ajax over de transfersom. Pas toen Barcelona zich meldde voor Dest, besloot de Bundesliga-club zijn bod te verhogen. Helaas voor Bayern kwam dat te laat.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws