Southampton volgt Veerman en verliest Sangaré: 'PSV, tot onze grote verbazing'

Southampton volgt Veerman en verliest Sangaré: 'PSV, tot onze grote verbazing'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 13:42wo 30-09-2020 om 13:42

Laatste update: woensdag 30 september 2020 om 14:00wo 30-09-2020 om 14:00

De supporters van sc Heerenveen hoeven niet te vrezen voor een vertrek van Joey Veerman naar Southampton. Piet Buter, scout bij de Premier League-club, vindt de middenvelder 'interessant', maar nog niet rijp genoeg.

Southampton volgt de verrichtingen van Veerman op de voet. "Het is natuurlijk een heel goede voetballer", aldus Buter tegen NH. "En het zou dom zijn om een jongen van 21 met die kwaliteiten niet te volgen, dan zitten we te slapen. Het is een spelbepaler met een geweldige techniek. Hij heeft heel goed spelinzicht, een mooie pass en neemt alle corners en vrije trappen. Een interessante speler."

"Verdedigend is hij nog niet goed genoeg. Het tempo is nog net wat te laag en de omschakeling kan beter. Aan de bal is hij Premier League-waardig, maar zonder bal moet hij nog een aantal stapjes maken", vervolgt de voormalig technisch directeur van Telstar. De bal ligt nu bij de hoofdscout en manager Ralph Hasenhüttl. "Als ik het moet inschatten en er flesje wijn op zet, dan zeg ik 'nee'. Dat gaat deze transferperiode niet gebeuren. Misschien in januari of later."

Sangaré
Aanvankelijk dacht Southampton zich te versterken met Ibrahim Sangaré, die op het allerlaatste moment voor PSV koos. De Eindhovense club betaalde negen miljoen euro voor de middenvelder aan Toulouse. Buter bevestigt dat de komst van een controlerende middenvelder prioriteit heeft op St. Mary's. "We dachten er een te hebben met Ibrahim Sangaré van Toulouse, maar tot onze grote verbazing heeft hij gekozen voor PSV", zegt hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws