Veredeld oefenpotje Man City tegen Burnley in League Cup: Torres maakt zijn eerste

Veredeld oefenpotje Man City tegen Burnley in League Cup: Torres maakt zijn eerste

30-09-2020 21:49
1

Manchester City bekert verder in de League Cup. De ploeg van trainer Pep Guardiola had op bezoek op Turf Moor geen enkele moeite met Burnley. Ferrán Torres maakte zijn eerste treffer in het shirt van The Citizens.

City begon met een ietwat aangepaste formatie aan het League Cup-duel met Burnley. Zo kregen Zack Steffen, Cole Palmer en aanwinst Torres de kans om zich te bewijzen aan Guardiola. City had niets te duchten van Burnley, dat slechts sporadisch op de vijandelijke helft wist op te duiken. Een lange periode van overwicht werd uiteindelijk tien minuten voor rust omgezet in een doelpunt: Raheem Sterling zette de 0-1 op het scorebord na een goede voorzet van Benjamin Mendy.

Diezelfde Sterling besliste ongeveer vijf minuten na rust de wedstrijd in het voordeel van City. Hij bleef ijzig kalm na een goede voorzet van Torres, nam de bal vlak voor het doel aan en maakte de 0-2.

Het slotstuk van de avond was voor Torres, die zijn eerste treffer in het shirt van City maakte. Hij dook op achter de laatste linie van Burnley, nam de bal goed aan en rondde beheerst af. Manchester City gaat dus in de koker voor de volgende ronde van de League Cup en kan zich gaan richten op het Premier League-treffen met Leeds United van aankomende zaterdag.