Bayern wint Duitse Supercup na spektakel tegen Dortmund, Kimmich matchwinner

30-09-2020 22:21 Laatste update: 22:21
30

Bayern München heeft na een spectaculaire wedstrijd tegen Borussia Dortmund de Duitse Supercup gewonnen. Der Rekordmeister kwam op een 2-0 voorsprong, zag Dortmund terugkomen tot 2-2, maar via Joshua Kimmich won Bayern het duel alsnog.

Het was Dortmund dat beter begon aan het duel, maar Bayern kwam na ongeveer een kwartier spelen op voorsprong. Corentin Tolisso raakte in eerste instantie via Dortmund-keeper Roman Bürki de lat, maar tikte de rebound vervolgens binnen: 1-0 voor Bayern, ietwat tegen de verhoudingen in.

Der Rekordmeister begon na de openingstreffer steeds makkelijker te voetballen, terwijl Dortmund steeds verder achteruit zakte. Het leverde na een halfuur de tweede treffer op voor de Bundesliga-kampioen. Thomas Müler bereidde het doelpunt voor de verandering een keer niet voor: hij kopte een heerlijke voorzet van Alphonso Davies achter een kansloze Bürki voor de 2-0.

Vlak voor rust bracht Julian Brandt Dortmund weer helemaal terug in de wedstrijd. Het was eigenlijk de eerste échte kans voor de geel-zwarten, maar die leverde meteen een doelpunt op. Brandt kreeg de kans om uit te halen vanaf de rand van de zestienmeter, dacht niet na en poeierde de bal achter een kansloze Manuel Neuer: 2-1.

Na de theepauze was het Dortmund dat het betere van het spel had, Bayern leek niet zichzelf in de eigen Allianz Arena. Erling Haaland zorgde tien minuten na rust dan ook voor dat de verdiende gelijkmaker op het scorebord kwam. De Noorse spits dook op achter de Bayern-defensie en liet Neuer kansloos.

Dortmund bleef na de treffer van Haaland het betere van het spel houden, maar tot grote kansen kwam de ploeg niet meer. Een fout van Thomas Delaney zorgde er uiteindelijk voor dat Joshua Kimmich de wedstrijd in het voordeel van Bayern besliste. De Amerikaanse middenvelder van Dortmund leverde de bal in, waarna Kimmich in twee instanties de 3-2 binnenschoot. Een écht offensief van Dortmund bleef uit, waardoor Bayern-aanvoerder Neuer weer een nieuwe beker omhoog mag gaan houden.