Vilhena viert Champions League-primeur met Krasnodar, Salzburg pakt cruciale zege

Vilhena viert Champions League-primeur met Krasnodar, Salzburg pakt cruciale zege

30-09-2020 22:50 Laatste update: 22:52
23

Tonny Vilhena heeft met FK Krasnodar de groepsfase van de Champions League bereikt. De Russen haalden die fase van het miljardenbal nog nooit, maar na een 2-1 overwinning in eigen stadion was eenzelfde zege in Toumba genoeg om het Griekse PAOK te kloppen.

De ploeg uit Thessaloniki durfde niet voluit voor de aanval te kiezen, maar was wel de gevaarlijkste ploeg. José Angel Crespo had de bal bijvoorbeeld voor het inkoppen, maar hij faalde opzichtig. Krasnodar beperkte zich ondertussen tot verdedigen en werd daar diep in de tweede helft voor beloond. Een knullige eigen goal van Giannis Michailidis leverde de Russen de belangrijke uitgoal op.

PAOK deed meteen wat terug via Omar El Kaddouri, maar één minuut later vond Remy Cabella alweer het net voor Krasnodar en was het wel gedaan in het lege Toumba, de normaal gesproken zo luidruchtige thuishaven van de Grieken. Zo strandt PAOK weer in de laatste ronde voor de groepsfase en bereikt Krasnodar voor het eerst in hun historie de groepsfase van de Champions League.

Oostenrijk zet de tegenaanval in
Dankzij een 3-1 overwinning op Maccabi Tel Aviv bereikt Red Bull Salzburg ook de poulefase van het miljardenbal. Dat is goed nieuws voor het Oostenrijkse voetbal en een stuk minder voor het Nederlandse, want daarmee komt het Alpenland dichterbij op de coëfficiëntenranglijst. Patson Daka was de grote man aan Salzburg-zijde met twee goals en ook Dominik Szoboszlai kwam op het scoreformulier. De Israëlische treffer van Eden Karzev was er één voor de statistieken.

Ook FC Midtjylland mag zich bij de beste 32 ploegen van Europa gaan melden. De Denen speelden vorige week met 0-0 gelijk bij Slavia Praag, maar wisten het karwei in eigen huis af te maken door ze met 4-1 te kloppen. Peter Olayinka zorgde nog voor 0-1 in de derde minuut, maar in de tweede helft draaiden Sory Kaba, Alexander Scholz, Onyeka Ogochukwu en Anders Dreyer het duel helemaal om.