Sparta bereikt akkoord met Al-Batin: smaakmaker op weg naar Saoedi-Arabië

Sparta bereikt akkoord met Al-Batin: smaakmaker op weg naar Saoedi-Arabië

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 09:04do 01-10-2020 om 09:04

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 09:08do 01-10-2020 om 09:08

Sparta Rotterdam heeft overeenstemming bereikt met Al-Batin over een transfer van Mohamed Rayhi. De aanvaller vertrekt spoedig naar Saoedi-Arabië om de laatste details met zijn nieuwe club door te spreken.

Dat meldt Sparta via officiële kanalen. Rayhi neemt donderdag afscheid van zijn ploeggenoten en zit niet meer bij de selectie van de Rotterdammers. "In de zomer van 2018 was Rayhi een van de eerste spelers die na de degradatie tekende bij Sparta, waarna hij een belangrijke rol speelde bij de promotie. In januari verlengde Rayhi zijn aflopende contract nog met twee seizoenen. Destijds al was er buitenlandse interesse en maakte hij zijn ambitie bekend om een keer die stap te maken", geeft technisch directeur Henk van Stee aan.

Toch duurde het even voordat er overeenstemming werd bereikt met Al-Batin. "Wij gunnen hem zijn transfer, maar zijn toen al een afkoopsom overeengekomen", vervolgt Van Stee. "Die afspraak stond en wij laten een speler als Rayhi niet vertrekken zonder onze vooraf afgesproken transfersom en een garantie dat de transfer ook betaald wordt."

Rayhi zelf is blij dat Sparta hem deze stap gunt. "Ik heb 2,5 jaar bij een hele mooie club gespeeld, maar zoals ik ook al in mijn interviews heb aangegeven is dit een stap in mijn carrière die ik niet kan weigeren. Ik ben dan ook blij dat de clubs er toch uit zijn gekomen en ik deze stap kan maken. Ik wens Sparta, mijn teamgenoten en alle trouwe supporters heel veel succes toe."

De middenvelder gaf na de wedstrijd tegen Vitesse al aan graag de stap naar Saoedi-Arabië te willen maken vanwege financiële redenen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws