'De jongens van Ajax hadden al zo'n gevoel, omdat er geruchten waren'

'De jongens van Ajax hadden al zo'n gevoel, omdat er geruchten waren'

01-10-2020 14:17
20

Sergiño Dest legt uit waarom hij Ajax inruilt voor FC Barcelona. Hij kon ook naar Bayern München, maar had een beter gevoel bij de topclub uit Spanje.

De transfer van Dest is donderdag officieel geworden. Waarom het toch Barcelona is geworden? "Een Nederlandse trainer (Ronald Koeman, red.), de rechtsback (Semedo, naar Wolverhampton, red.) is net weggegaan. Ik denk dat er toch iets meer kansen liggen op speeltijd", zegt Dest tegen Ajax TV.

Dest heeft inmiddels afscheid genomen van de spelers van Ajax. "De trainer liet me opstaan, een bijzonder moment. Een paar jongens hadden al een gevoel omdat er geruchten waren, maar het was wel stilletjes. Ze waren blij voor me, maar het was wel een shock. Uiteindelijk hebben ze me gefeliciteerd. Het is een bijzonder moment, maar heel moeilijk om afscheid te nemen."

Koeman heeft nu alsnog beet bij Dest. "Hij heeft me niet bij het Nederlands elftal kunnen krijgen, nu wel. Hij heeft goede plannen met me en weet dat ik rechts- en linksback kan spelen. We hebben er vertrouwen in, dat is het belangrijkste."