'Bayern durft het niet aan met Zirkzee en wil 'legendarische' Hoffenheim-spits'

'Bayern durft het niet aan met Zirkzee en wil 'legendarische' Hoffenheim-spits'

01-10-2020 17:27
23

Bayern München wil toch niet met Joshua Zirkzee als stand-in van Robert Lewandowski het seizoen in. Der Rekordmeister heeft zijn oog laten vallen op Andrej Kramaric, melden Kicker en BILD. Het is echter de vraag of de 29-jarige Kroaat haalbaar is.

Kramaric is ijzersterk aan het nieuwe Bundesliga-jaar begonnen namens Hoffenheim. In drie duels scoorde de aanvaller al zeven keer. Afgelopen weekeinde was hij zelfs twee keer trefzeker tegen Bayern (4-1). Volgens BILD nam technisch directeur Hasan Salihamidzic van de Duitse kampioen na dat duel contact op met het management van Kramaric.

Trainer Hansi Flick van Bayern houdt zich op de vlakte over de interesse. "Maar ik ken hem natuurlijk wel heel goed. Hij is één van de beste spitsen in de Bundesliga en heeft enorm veel kwaliteit." Kramaric zou Lewandowski in het drukke seizoen de broodnodige rust moeten gunnen. Die rol is nu nog weggelegd voor onder meer Zirkzee, die tegen Hoffenheim een klein uur meedeed.

Hoffenheim wil zijn ster echter niet zomaar laten gaan. Volgens Kicker moet Kramaric een vergelijkbaar bedrag opleveren als Roberto Firmino (41 miljoen euro) en Joelinton (45 miljoen). Het is de vraag of Bayern zo'n veertig miljoen wil betalen om het tot medio 2022 lopende contract van de Kroaat af te kopen.

Sebastian Hoeness, trainer van Hoffenheim, benadrukt het belang van Kramaric. "Hij is zonder twijfel enorm belangrijk, hij maakt met grote regelmaat het verschil. Hij is op weg om een legendarische status te veroveren hier. Daarmee is alles gezegd."