Ajax treft Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland in groepsfase Champions League

Ajax treft Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland in groepsfase Champions League

01-10-2020 18:18 Laatste update: 19:42
293

Ajax treft Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland in de groepsfase van de Champions League. Dat heeft de loting in Genève donderdagavond uitgewezen.

Bij Liverpool spelen twee Nederlanders: Georginio Wijnaldum en Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk. Met Pepijn Lijnders (assistent-trainer) en Eddy Achterberg (keeperstrainer) zitten er bovendien twee landgenoten op de bank. The Reds wonnen de Champions League in 2019 en grepen deze zomer voor het eerst sinds 1990 de landstitel in Engeland.

Ook Atalanta Bergamo is oranje gekleurd. Hans Hateboer en Marten de Roon maken al geruime tijd indruk met de Italiaanse club, waar Sam Lammers sinds kort ook onder contract staat. Vorig seizoen eindigde Atalanta op de derde plaats in de Serie A en strandde de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini tegen Paris Saint-Germain op de drempel van de halve finale van de Champions League.

Het Deense FC Midtjylland kwam als laatste clubs uit de koker rollen. De kampioen van Denemarken versloeg woensdagavond Slavia Praag met 4-1 in de play-offs en debuteert in de Champions League-groepsfase. Tussen 2016 en 2018 speelde Rafael van der Vaart nog bij Midtjylland.

De groepsfase van de Champions League wordt afgewerkt met twee 'triple headers': 20/21 oktober, 27/28 oktober en 3/4 november en 24/25 november, 1/2 december, 8/9 december. Wanneer Ajax precies tegen Liverpool, Atalanta en Midtjylland speelt, zal pas vrijdagavond blijken.