Update: Solskjaer zwaait Pereira uit: United verhuurt Braziliaan aan Lazio

Update: Solskjaer zwaait Pereira uit: United verhuurt Braziliaan aan Lazio

01-10-2020 19:48 Laatste update: 03-10-2020 07:55
10

Manchester United neemt afscheid van de overbodige Andreas Pereira. De voormalig jeugdspeler van PSV vertrekt op huurbasis naar SS Lazio.

De Romeinen laten via Twitter weten dat Pereira is geland in Italië. Hij wordt gehuurd met een optie tot koop van naar verluidt 27 miljoen euro. De Braziliaanse Belg kwam vorig seizoen nog tot 25 Premier League-optredens, maar hij komt na de komst van Bruno Fernandes en Donny van de Beek niet meer in de plannen van manager Ole Gunnar Solskjaer voor.

Wedden

Meer odds

De 24-jarige Pereira speelde in de jeugd van PSV, voordat hij in 2013 naar Manchester United vertrok. De Premier League-grootmacht verhuurde hem sindsdien aan Granada en Valencia en zwaait hem nu opnieuw uit. De aanvallende middenvelder ligt tot medio 2023 vast op Old Trafford.

Naast Pereira is Lazio ook nog bezig met de komst van Wesley Hoedt. De Nederlandse verdediger speelde eerder tussen 2015 en 2017 in de Italiaanse hoofdstad. Hij mag vertrekken bij Southampton.

Update: Andreas Pereira gaat definitief bij SS Lazio aan de slag. De Romeinen huren hem van Manchester United, dat naar verluidt heeft ingestemd met een optie tot koop van 27 miljoen euro. Toch sluit manager Ole Gunnar Solskjaer niet uit dat de aanvallende middenvelder nog een nieuwe kans krijgt op Old Trafford. "Andreas moet veel gaan spelen. Na de komst van Bruno Fernandes was zijn positie bezet, daarom is dit het beste", stelt de Noor op de clubsite.