Ten Hag spreekt voorkeur over positie Tadic uit: 'Ongelooflijk goed koppel'

Ten Hag spreekt voorkeur over positie Tadic uit: 'Ongelooflijk goed koppel'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 19:58do 01-10-2020 om 19:58

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 20:05do 01-10-2020 om 20:05

Dusan Tadic maakte in het succesvolle Champions League-jaar van Ajax indruk als valse spits, maar speelt dit seizoen voornamelijk vanaf links. Volgens Erik ten Hag komt de 31-jarige aanvoerder als linksbuiten het best tot zijn recht.

"De belangrijkste reden is de samenstelling van de selectie", legt Ten Hag de positie van de Serviër uit tijdens de persconferentie. "En natuurlijk ook omdat hij daar een heel hoog rendement haalt." Volgens de Ajax-coach heeft Tadic ook zo zijn voorkeur. "Maar uiteindelijk speelt hij waar het team hem nodig heeft. Ik denk dat Dusan zijn beste positie aan de linkerkant is. Daar haalt hij het meeste rendement."

"En hij is natuurlijk een ongelooflijk goed koppel met Nicolás Tagliafico", vervolgt Ten Hag. "Die voelen elkaar feilloos aan. Dat is denk ik heel moeilijk te doorgronden voor een tegenstander. Dat neemt niet weg dat ik niet uitsluit dat hij ook wel weer eens op een andere positie gaat spelen."

Tadic was in drie Eredivisie-duels goed voor één goal en twee assists. Zakaria Labyad staat dit seizoen in de punt van de aanval. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat is de beste positie van Tadic?

(1416 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws