Ten Hag over late Dest-opvolging: 'Optie die ik in gedachten had was al weg'

Ten Hag over late Dest-opvolging: 'Optie die ik in gedachten had was al weg'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 21:21do 01-10-2020 om 21:21

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 21:31do 01-10-2020 om 21:31

Sean Klaiber is na de vertrokken Sergiño Dest, Noussair Mazraoui en Denzel Dumfries de beste rechtsback van Nederland. Dat vindt Erik ten Hag, die tegelijkertijd stelt dat 'de goede opties op de markt' tegen het einde van de transferperiode al weg waren.

Ajax bevestigde donderdag de komst van Sean Klaiber, die overkomt van FC Utrecht. Even later vertrok Dest definitief naar FC Barcelona. "Ik wilde Dest per se houden, dan hadden we zeven gelijkwaardige verdedigers met daarachter een talent dat zich heeft aangediend in de persoon van Devyne Rensch", aldus Ten Hag op de persconferentie van donderdagavond.

"Dest behouden is helaas niet gelukt en dat is bijzonder spijtig. Dan moet je het gaan oplossen. Zes verdedigers is te mager, zeker met ons programma. Dan zoek je een speler die dat goed gaat invullen. We zochten een Nederlander, omdat we al heel veel buitenlanders hebben. Dan is het heel logisch dat je bij Klaiber uitkomt, na Dest, Mazraoui en Dumfries de beste rechtsback van Nederland."

Ten Hag kon het vertrek van Dest simpelweg niet tegenhouden. "Ik heb al heel veel moeite moeten doen in januari om Dest te behouden, toen er een concrete bieding lag (van Bayern München, red.) en hij per se wilde vertrekken. Dan ben je met elkaar in gesprek en dan denk je dat er snel zaken worden gedaan in de transferwindow. Daar hadden we ook een scenario voor klaarliggen."

"Maar op dit moment, zo vlak voor de deadline, is het heel vervelend", benadrukt de Ajax-trainer. "Dan wordt de zaak vele malen moeilijker omdat de goede opties op de markt dan weg zijn. En ook de optie die ik op dat moment in gedachten had. Dan sta je nog maar met zes verdedigers en is het een hele vervelende timing."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws