'Utrecht-tandem valt uit elkaar: na transfer Klaiber ook nieuw bod op Kerk'

'Utrecht-tandem valt uit elkaar: na transfer Klaiber ook nieuw bod op Kerk'

01-10-2020 21:34
19

Cagliari zet de komst van Gyrano Kerk nog niet uit het hoofd, zo verzekert transferspecialist Gianluca Di Marzio donderdagavond. De Serie A-club heeft een nieuw bod neergelegd bij FC Utrecht voor de 24-jarige aanvaller.

Volgens Di Marzio zit er nog wel een aanzienlijk verschil tussen beide clubs. Cagliari, dat met Ragnar Klavan en Razvan Marin al twee voormalig Eredivisie-spelers in de gelederen heeft, wil vooralsnog niet verder gaan dan vijf miljoen euro. FC Utrecht zet in op een transfersom van acht miljoen, waardoor de onderhandelingen moeizaam verlopen. Met Adam Ounas van Napoli houdt Cagliari dan ook een alternatief in gedachten.

De Telegraaf schreef zaterdag nog dat Leeds United de Italiaanse rivalen Cagliari en Hellas Verona voorbij was gestreefd in de jacht op Kerk. De rechtsbuiten, die zelf al rond zou zijn met Cagliari, staat open voor een buitenlands avontuur. Zijn contract in de Domstad loopt medio 2023 af. FC Utrecht zag eerder op de dag Sean Klaiber naar Ajax vertrekken, waardoor het mogelijk zijn gehele rechterflank kwijtraakt.