FC Twente raakt basisspeler Schenk verrassend kwijt: 'Uiteraard dubbel gevoel'

FC Twente raakt basisspeler Schenk verrassend kwijt: 'Uiteraard dubbel gevoel'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 22:27do 01-10-2020 om 22:27

Een verrassende transfer voor Xandro Schenk: de verdediger verruilt FC Twente per direct voor Al-Batin uit Saudi-Arabië, waar hij een meerjarig contract ondertekent.

Het contract van Schenk bij Twente liep nog één jaar door. Ondanks dat hij een basisplaats had onder trainer Ron Jans, kiest hij voor een transfer. "Ik heb uiteraard een dubbel gevoel bij het vertrek, we zijn goed begonnen en ik heb tot nu toe alles gespeeld. Soms komt er echter iets op je pad, waarvan je denkt: waarom niet?"

"Ik wilde nog graag een keer naar het buitenland en dan is dit een mooie mogelijkheid, het is ook een avontuur. Ik sluit direct na het weekend al aan bij de nieuwe ploeg", vervolgt hij. "Ik dank de club en de supporters voor de paar fijne jaren in Twente. In mijn eerste jaar keerden we, nadat de club gedegradeerd was, meteen terug in de Eredivisie. Het feest dat we toen met de supporters hebben gevierd zal ik niet snel vergeten."

Schenk kwam in 2018 over van Go Ahead Eagles. Hij speelde in totaal 39 wedstrijden voor FC Twente en maakte twee goals. Sparta-aanvaller Mohamed Rayhi tekende donderdag ook bij Al-Batin.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws