Uitblinkende Arsenal-keeper Leno verspert Liverpool de weg naar kwartfinale

01-10-2020 22:49
7

Liverpool is er donderdag niet in geslaagd om de kwartfinale van de League Cup te bereiken. De Premier League-kampioen ging na een spannende strafschoppenserie onderuit tegen Arsenal. Beide teams wisten in de eerste negentig minuten niet te scoren op Anfield.

Zowel Liverpool-manager Jürgen Klopp als collega Mikel Arteta van Arsenal husselde zijn elftal flink door elkaar voor het treffen in het bekertoernooi. Bij The Reds waren met Virgil van Dijk en Mohamed Salah slechts drie vaste basisspelers van de partij, terwijl onder meer Pierre-Emerick Aubameyang rust kreeg aan de zijde van The Gunners. Die vele wisselingen hadden hun effect op het spel van beide teams.

De eerste grote kans was voor Eddie Nketiah, maar de jonge aanvaller van Arsenal kreeg de bal uit een lastige hoek niet langs de uitgekomen Adrián. Het antwoord van Liverpool liet even op zich wachten, maar op slag van rust was het wel bijna raak via Takumi Minamino. De Japanner raakte de lat. Ook in de tweede helft wist geen van beide ploegen de ban te breken, al was onder meer Virgil van Dijk nog wel gevaarlijk voordat hij gewisseld werd. Bernd Leno redde op zijn inzet.

De Duitse doelman groeide in de strafschoppenserie uit tot de held van Arsenal. Waar invaller Georginio Wijnaldum hem wel wist te verschalken, slaagden Divock Origi en Harry Wilson daar niet in. Omdat namens de Londenaren alleen Elneny miste, gaat Arsenal verder in het bekertoernooi. The Gunners nemen daarmee enigszins revanche, aangezien Liverpool maandag in de competitie nog met 3-1 won.