'Levendige' Bergwijn krijgt handen op elkaar: 'Liet tegenstander voor dood achter'

02-10-2020 07:13
19

Tottenham Hotspur won donderdagavond met speels gemak van Maccabi Haifa en verzekerde zich van een plek in de Europa League-groepsfase. Grote uitblinkers waren Harry Kane - die drie keer trefzeker was - en Steven Bergwijn. De Nederlander wist het net niet te vinden, maar gaf twee assists. VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de Engelse media.

Bergwijn zorgde voor de nodige aanvallende dreiging op de helft van Maccabi, maar kon in de afronding af en toe nog wat scherper, valt er te lezen op de site van 90min.

'Hij zorgde voor de voorzet bij de kopgoal van Lucas Moura en gaf de assist bij het derde doelpunt van Kane. Als je erg kritisch bent, zou je kunnen zeggen dat Bergwijn het zelfvertrouwen kwijtraakt wanneer hij zelf voor het doel komt. Kreeg in de tweede helft een grote kans, maar ging voor een lobje. Volgende keer gewoon rammen, Stevie.'

Vooral de assist van Bergwijn bij het doelpunt van Kane kreeg de handen op elkaar in Engeland. 'Kane completeerde zijn hattrick in de 74e minuut met een goede afronding, maar Bergwijn verdiende de credits. Met een sublieme actie liet hij zijn directe tegenstander voor dood achter en zijn pass was vervolgens geweldig’, stelt Sky Sports.

De BBC zag Spurs spelen met een machteloos Maccabi. Tjaronn Chery wist na zeventien minuten spelen de gelijkmaker op het scorebord te zetten voor de uitploeg, maar dat hielp niet. 'De gelijkmaker zorgde alleen maar voor meer briljante momenten aan Spurs-zijde. Moura maakte snel de 2-1 uit een corner. Vervolgens maakte Giovani lo Celso er twee op aangeven van de levendige Bergwijn en sluwe Kane.'

Afronding
Bergwijn vond het net dan wel niet tegen Maccabi, Football.London benadrukt hoe goed de Nederlander het deed tegen de Israëlische club en geeft hem een 9. 'Hij speelde een geweldige eerste helft met een aantal goede loopacties en schoten. Ging in de tweede heft verder met waar hij in het eerste bedrijf gebleven was en gaf een geweldige assist bij de derde treffer van Kane. Twee assists en hij heeft er alles aan gedaan om de goal te maken die hij zo verdiende.'

Dat was uiteindelijk ook het enige minpuntje aan het optreden van Bergwijn, merkt Spurs-Web op. Bergwijn wordt beloond met een 7. 'Een goede prestatie, maar hij lijkt nog steeds de afronding voor het doel te missen. Hij heeft speelminuten nodig, maar dat zou lastig kunnen worden wanneer Gareth Bale terugkeert.'