Ajax laat de hoop op fans niet varen: 'Dan klopt Van der Sar bij Halsema aan'

Ajax laat de hoop op fans niet varen: 'Dan klopt Van der Sar bij Halsema aan'

02-10-2020 07:12 Laatste update: 07:14
43

Als het aan de UEFA ligt speelt Ajax zijn thuiswedstrijden in de Champions League voor een deels gevulde Johan Cruijff Arena. De Europese voetbalbond wil een bezetting van dertig procent toestaan, mits de lokale autoriteiten daarmee akkoord gaan.

Daar zit nu het probleem voor de Amsterdammers, aangezien er tot 20 oktober geen fans in de stadions mogen zitten en op die datum de Champions League zal beginnen. Het is nog niet duidelijk of er na die datum nog steeds voor lege tribunes gespeeld moet worden. "Ik denk dat we voorlopig moeten afwachten wat het virus doet", zegt een woordvoerder van Ajax tegen het Algemeen Dagblad.

Toch houdt Ajax de optie open en hoopt het stiekem op het kunnen toelaten van fans bij de drie groepsduels. "Mocht het realistisch zijn om fans toe te laten, dat ga ik er van uit dat onze directeur Edwin van der Sar op tijd aanklopt bij burgemeester Halsema en de andere loketten in Amsterdam die daar over beslissen."

Vrijdag wordt het speelschema van de groepsfase van de Champions League bekend en dan is ook duidelijk wanneer de Amsterdammers hun thuiswedstrijden zullen spelen. Dit jaar zijn Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland de tegenstanders in groep D van het miljardenbal.