Zahavi grijpt meteen PSV-hoofdrol: 'Hij is belangrijk voor dit jonge team'

Zahavi grijpt meteen PSV-hoofdrol: 'Hij is belangrijk voor dit jonge team'

02-10-2020 07:34
70

Yvon Mvogo is opgelucht dat PSV de groepsfase van de Europa League heeft gehaald. Op bezoek in het Noorse Trondheim werd Rosenborg met 0-2 verslagen, waardoor de club uit Eindhoven zich op kan maken voor een druk speelschema de komende tijd.

"De Europa League halen was een belangrijk doel voor ons. Dat zag je wel terug", vertelt Mvogo op de persconferentie na de wedstrijd, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "We hebben laten zien dat we zware wedstrijden kunnen winnen en de nul kunnen houden." De mannen van trainer Roger Schmidt rechtten de rug na het gelijkspel tegen Heracles Almelo van vorige week. "Wedstrijden als die van zondag heb je soms in een seizoen. De reactie van vanavond was heel belangrijk. We hebben karakter getoond."

De verwachtingen voor de wedstrijd tegen Rosenborg waren hooggespannen, weet ook Mvogo. Hier had de sluitpost geen problemen mee. "Als PSV-speler moet je het verhaal van de club kennen. En als je dat kent, weet je dat je klaar moet zijn voor dit soort wedstrijden. Het was ons doel om de Europa League te halen, we willen elke drie dagen voetballen. Ik ben blij dat we dat hebben gehaald."

Eran Zahavi eiste meteen een hoofdrol op bij zijn eerste basisplaats in het shirt van PSV. De Israëliër was belangrijk met een doelpunt en een assist. "Eran is een geweldige speler met veel ervaring. Hij brengt kwaliteit met en zonder bal. En hij praat veel, dat is belangrijk voor dit jonge team", sluit Mvogo af.