Dest vol bravoure: 'Uit het rugnummer dat ik heb gekregen spreekt veel vertrouwen'

Dest vol bravoure: 'Uit het rugnummer dat ik heb gekregen spreekt veel vertrouwen'

02-10-2020 08:27
20

Sergiño Dest gaat met veel zelfvertrouwen de uitdaging bij Barcelona aan. De rechtsback, die voor ongeveer 26 miljoen euro overkomt van Ajax, heeft rugnummer 2 gekregen en dat is volgens Dest een goed teken.

Bij Barcelona is Dest de opvolger van de naar Wolverhampton vertrokken Nelson Semedo. "Uit het rugnummer 2 dat ik heb gekregen, spreekt veel vertrouwen", zegt de 19-jarige verdediger tegen De Telegraaf. "De club ziet in mij de nieuwe rechtsback. Natuurlijk is er stevige concurrentie, maar ik hoop zo snel mogelijk een vaste basisplek te kunnen veroveren."

De Amerikaan, die de concurrentie zal aangaan met Sergi Roberto, denkt gebruik te kunnen maken van zijn sterke punten en op die manier in de basis te komen. "Ik denk dat ik met mijn drive, snelheid en loopvermogen aan de rechterkant voor extra dreiging kan zorgen voor het team. Ik moet gewoon hard werken en het zelf afdwingen."

Eerst staat voor Dest de traditionele spelerspresentatie op het programma. Daar zal hij moeten hooghouden, iets dat enkele van zijn voorgangers niet goed afging. "Natuurlijk ben ik daar niet bang voor haha", zegt een lachende rechtsback. "Ik ben sowieso nooit zenuwachtig en hooghouden kan ik wel."