Dest eerlijk: 'Ik heb getwijfeld toen Bayern en Barça zich bij Ajax meldden'

Dest eerlijk: 'Ik heb getwijfeld toen Bayern en Barça zich bij Ajax meldden'

02-10-2020 10:55
30

Sergiño Dest kan de scepsis rond zijn droomtransfer van Ajax naar FC Barcelona ergens wel begrijpen. Met 38 wedstrijden op de Amsterdamse teller waagt de negentienjarige vleugelverdediger de sprong in het diepe.

De overstap komt relatief vroeg, weet Dest. "Toen ik vorig jaar bij het eerste kon aanhaken, was ik erg blij. Een droom die uitkwam. Mijn doel was om een basisplaats te behalen en nog jaren in Ajax 1 te gaan spelen. Toen clubs als Bayern München en uiteindelijk ook Barcelona zich meldden bij Ajax heb ik dan ook wel getwijfeld of het niet te vroeg was, maar dit zijn wel echt de grootste clubs ter wereld", laat hij weten aan Ajax Showtime.

Wedden

Meer odds

"Zo'n kans kun je als voetballer eigenlijk niet laten lopen. Ik denk en ik hoop dat de fans dat begrijpen", vervolgt Dest. "Natuurlijk was ik bij Ajax nog lang niet klaar met leren, en had ik nog vele prijzen daar willen winnen, maar ik zal nu mijn ontwikkeling voortzetten bij - voor mij - de mooiste club ter wereld." Voordat hij de knoop doorhakte, liet Dest zich adviseren door zijn ouders en zijn zaakwaarnemer. "We hebben er lang en goed over nagedacht en uiteindelijk de keuze gemaakt."