Opvallend nieuws uit Zeist: rode kaarten Ajax, Sparta én FC Emmen geseponeerd

Opvallend nieuws uit Zeist: rode kaarten Ajax, Sparta én FC Emmen geseponeerd

02-10-2020 11:40 Laatste update: 12:52
193

Opvallend nieuws uit Zeist: Edson Álvarez (Ajax), Mica Pinto (Sparta) en Glenn Bijl (FC Emmen) zijn vrijgesproken door de tuchtcommissie van de KNVB.

Álvarez kreeg zaterdagavond in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Vitesse een rode kaart, nadat hij op het been van Loïs Openda ging staan. De aanklager wilde hem voor drie wedstrijden schorsen, waarvan één voorwaardelijk, maar Ajax ging niet akkoord met dat voorstel. Vrijdag haalde de Amsterdamse club zijn gelijk. De vrijgesproken Álvarez is zondag gewoon inzetbaar tegen FC Groningen.

Ook bij Sparta gaat de vlag uit: de rode kaart van Pinto voor een vermeende handsbal komt te vervallen. "Wij denken dat dit enige vorm van gerechtigheid is", reageert Sparta-directeur Henk van Stee op de clubsite. "We kunnen de scheidsrechter niet het verwijt maken, maar we hadden wel verwacht dat de VAR zou ingrijpen. Hopelijk helpt deze vrijspraak bij toekomstige situaties, in ieder geval kunnen wij Mica Pinto zondag nu inzetten (tegen AZ, red.)."

Bij FC Emmen is Bijl vrijgesproken. De rechtsback van de Drentse club vocht donderdagavond in Zeist zijn rode kaart tegen Willem II én vooral de opgelegde schorsing met succes aan. Hij kreeg in de negende minuut bij de stand 1-1 tegen Willem II direct rood voor een handsbal.