Eerste hattrick van Van Hooijdonk voor NAC, MVV redt punt in Zaanstad

02-10-2020 22:57 Laatste update: 22:58
79

NAC Breda heeft ook de zesde wedstrijd in het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen in winst omgezet. De Parel van het Zuiden won thuis met 4-0 van Jong Ajax en dat was voornamelijk te danken aan Sydney van Hooijdonk. Hij maakte een hattrick.

NAC Breda - Jong Ajax 4-0
Na negen minuten lag de bal op de stip. Neraysho Kasanwirjo maakte hands en dat bood Van Hooijdonk de kans om zijn eerste van de avond te maken. Jong Ajax kreeg ook daarna geen voet aan de grond en nog voor rust werd het ook 2-0. Van Hooijdonk, die deze week bekendmaakte bij NAC te zullen blijven, kopte raak.

Na de rust was het niet de vraag of NAC zou gaan winnen, maar met hoe veel. Nick Venema raakte aan het begin van de tweede helft de paal en een kwartier voor tijd besliste Van Hooijdonk met een intikker de wedstrijd. Even later prikte Venema ook nog de 4-0 tegen de touwen en was het Bredase kwartet vol. Met 18 punten uit 6 wedstrijden is NAC fier lijstaanvoerder.

Jong AZ - MVV 3-3
MVV leek na een kwartier tegen een onmogelijke opgave aan te kijken op het AFAS Sportcomplex. Jong AZ nam via twee goals van Mohamed Taabouni de leiding (2-0) en scoorde ook in de tweede helft via Thijs Oosting. De Limburgers kwamen echter nog terug in de wedstrijd. Joeri Schroijen, Thibaut van Acker en Jerome Deom bezorgden MVV toch nog een punt.

Go Ahead Eagles - Jong FC Utrecht 2-3
In een wedstrijd met twee gezichten gingen de jonge Domstedelingen er met de punten vandoor. Mohamed Mallahi scoorde in de eerste helft en Jeredy Hilterman deed dat na rust, waardoor er een comfortabele 0-2 voorsprong op het Deventer scorebord stond. Go Ahead-spits Sam Hendriks zorgde er echter hoogstpersoonlijk voor dat het 2-2 werd en dat de Eagles toch nog een punt aan de wedstrijd konden overhouden. Dat gebeurde niet: in blessuretijd maakte Hilterman zijn tweede van de avond.

Jong PSV - Telstar 3-0
Ook Telstar moest zijn meerdere erkennen in een beloftenploeg. De ploeg uit Velsen-Zuid had weinig in te brengen tegen Jong PSV, maar ging pas in de tweede helft voor de bijl. Goals van Nigel Thomas, Kristófer Kristinsson en Djenairo Daniels deden de ploeg van Andries Jonker de das om. Dat betekende een rotavond voor Frank Korpershoek, die met 373 wedstrijden officieel Mister Telstar werd en dat feestje niet kon opleuken met drie punten.