'Schmidt maakt andere dingen bij mij los, hij is erg van samen en teambelang'

'Schmidt maakt andere dingen bij mij los, hij is erg van samen en teambelang'

03-10-2020 07:45
78

Hoewel nog lang niet alles goed gaat bij PSV, is Donyell Malen uitsluitend positief over de nieuwe trainer Roger Schmidt. Bovendien is de selectie van de Eindhovenaren beter in balans, zo denkt de 21-jarige aanvaller.

"Deze trainer maakt andere dingen bij mij los", zegt Malen in het Algemeen Dagblad. "Hij laat ons met twee spitsen spelen, wat ik nog nooit heb gedaan. Ik leer elke wedstrijd. Hij is ook heel erg van 'samen' en 'teambelang.' Hij prikkelt iedereen. Een eerlijke, oprechte man. Ik vind dat er een leuke werksfeer is."

Volgens Malen zal PSV alleen maar beter worden. "Natuurlijk gaat lang niet alles al goed nu. We staan als team pas aan het begin. Met twee spitsen maak je andere loopjes, soms lopen we elkaar per ongeluk nog in de weg en zo. Maar ik heb het gevoel: het drukzetten met een hoge intensiteit, het vóóruitlopen bij balverlies; wat de trainer wil, zal steeds beter gaan. Uiteindelijk zijn het geen gekke dingen die hij wil zien. Het is niet dat hij zegt: spring van het dak af."

Ook de selectie staat er goed voor, denkt Malen. "Vorig jaar was het in september en begin oktober prima, daarna: volle bak crisis. Je moet dan bezig zijn met elkaar, kritisch, maar wel positief. Maar wij bleven met een jonge groep onderling in het negatieve hangen. Met Zahavi, Philipp Max, Yvon Mvogo zijn nu een paar oudere spelers gekocht. Goed voor de balans, hopelijk. Als het nu niet best is zoals tegen Heracles (1-1, red.), dan moeten we kunnen denken: Na zo'n slechte dag is niet ineens de wereld vergaan."