'Klaiber heeft de kwaliteiten, misschien kan hij na Ajax nog een stap maken'

'Klaiber heeft de kwaliteiten, misschien kan hij na Ajax nog een stap maken'

03-10-2020 08:27
108

Voor Sean Klaiber komt de transfer van FC Utrecht naar Ajax op het juiste moment. Dat stelt Urby Emanuelson, die vindt dat de 26-jargige rechtsback in de Domstad wel was uitgeleerd.

Volgens Emanuelson behoort Klaiber tot de beste rechtsbacks in de Eredivisie. "Hij combineert een enorme drive met de juiste instelling, een beetje wat Tagliafico ook heeft. Daarom denk ik dat hij zeker kans van slagen heeft", zegt de middenvelder tegen Ajax Showtime. "Verdedigend is hij in de één-tegen-één situaties ijzersterk. Hij heeft zijn snelheid mee en dat komt goed van pas, want bij Ajax verdedig je vaak in grotere ruimtes."

Ook aanvallend draagt Klaiber zijn steentje bij, stelt de oud-Ajacied. "Hij creëerde bij ons al veel kansen en scoorde ook regelmatig goals." Toch heerst er twijfel of de vleugelverdediger wel mee kan bij Ajax. "Sean kennende denk ik dat er nog wel rek in zit", reageert Emanuelson. "Ik denk niet dat hij al aan zijn top zit. Hij komt in een selectie waarin hij betere spelers om zich heen heeft. Als hij zich eenmaal aan dat niveau kan optrekken, dan wordt hij een nog veel betere speler."

"Hij heeft sowieso genoeg voetballende kwaliteiten om zich bij Ajax staande te houden", benadrukt Emanuelson. "Het is aan hemzelf of hij mee kan met het niveau. Als dat eenmaal het geval is, kan het heel mooi voor hem worden. Niet alleen bij Ajax, maar misschien kan hij dan na Ajax nog een stap maken."