Coronavirus treft Liverpool: Klopp ziet tweede belangrijke speler wegvallen

Coronavirus treft Liverpool: Klopp ziet tweede belangrijke speler wegvallen

03-10-2020 08:44
76

Liverpool ziet opnieuw een steunpilaar wegvallen vanwege het coronavirus. Na Thiago Alcántara heeft ook Sadio Mané positief getest, zo maakt de club van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum bekend.

De Senegalese aanvaller was maandag nog trefzeker in de Premier League-topper tegen Arsenal, maar liet het League Cup-duel met The Gunners al aan zich voorbij gaan. Volgens Liverpool vertoont Mané milde klachten en zit hij in zelfisolatie. Hij mist in ieder geval de uitwedstrijd tegen Aston Villa van zondag.

De linksbuiten ontbrak de afgelopen dagen uit voorzorg op het trainingsveld. Die maatregel blijkt nu dus terecht. The Reds meldden eerder deze week al dat Thiago besmet is geraakt met het coronavirus. De Spaanse spelmaker moest verstek laten gaan tijdens de confrontaties met Arsenal.

Hoe lang de twee nog aan de kant staan, is niet duidelijk. De kans is groot dat manager Jürgen Klopp tijdens het eerste Champions League-duel met Ajax op dinsdag 21 oktober wel weer over Mané en Thiago kan beschikken.