'Toulouse strikt Nederlandse opvolger voor PSV-aanwinst Sangaré en kleurt oranje'

'Toulouse strikt Nederlandse opvolger voor PSV-aanwinst Sangaré en kleurt oranje'

03-10-2020 08:56 Laatste update: 10:11
23

Stijn Spierings profiteert van de transfer van Ibrahim Sangaré naar PSV. De 24-jarige Nederlandse middenvelder reist zaterdag af naar Toulouse om zijn overstap af te ronden.

De Ligue 2-club bereikte vrijdagavond een akkoord met Levski Sofia, zo weet VoetbalPrimeur. De Bulgaren trokken afgelopen winter nog de portemonnee om Spierings over te nemen van RKC Waalwijk. De middenvelder tekende een contract tot 2023 en debuteerde met een doelpunt, maar mede door de coronacrisis kon hij nauwelijks wedstrijdritme opdoen.

Bovendien vertrokken trainer Petar Hubchev en de clubpresident – beiden verantwoordelijk voor de komst van Spierings – tussentijds. De voormalig jeugdspeler van AZ stond daardoor open voor een nieuw avontuur. Ook Benevento bracht vorige week een bod uit, maar de Italianen bereikten geen akkoord met de Bulgaarse topclub. Eerder haakte Empoli al af. Toulouse schakelde snel na het vertrek van Sangaré en heeft wél beet.

Spierings reist zaterdag af naar Frankrijk, waar hij ploeggenoot wordt van Branco van den Boomen. Toulouse is overgenomen door RedBird Capital en wil onder leiding van voorzitter Damien Comolli, die eerder het technisch beleid vormgaf bij Liverpool en Tottenham Hotspur, zo snel mogelijk terug naar de Ligue 1.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie