Zahavi heeft handelsmerk sinds Israëlische derby: 'De sfeer werd grimmiger'

Zahavi heeft handelsmerk sinds Israëlische derby: 'De sfeer werd grimmiger'

03-10-2020 09:47
68

Eran Zahavi heeft een herkenbaar juichgebaar: als de kersverse aanvaller van PSV scoort, dan maakt hij pistolen van zijn handen. Volgens zijn biograaf Oren Jospovich ontstond dat na een akkefietje met de fans van Hapoel Tel-Aviv.

De 33-jarige Israëliër speelde voor Hapoel, maar kwam via Palermo bij stadgenoot Maccabi Tel-Aviv terecht. "Dat werd hem bepaald niet in dank afgenomen", zegt Jospovich tegen het Eindhovens Dagblad. Zijn huis werd beklad met graffiti en hij werd constant uitgejouwd. "Op het moment dat hij in een derby scoorde, heeft hij dat gebaar met de pistolen naar de aanhang van Hapoel gemaakt. De stemming werd daardoor grimmiger, maar hij is het blijven doen en nu is het zijn handelsmerk."

Wedden

Meer odds

"Hij is een extravert persoon en heeft de uitstraling van een leider", zo vervolgt de biograaf over Zahavi. "Onlangs werd hij gearresteerd in zijn woonwijk in Israël omdat er te veel lawaai uit zijn woning zou zijn gekomen. Hij vond de gang van zaken enorm onrechtvaardig en dat zie je op beelden ook terug. In het dagelijks leven houdt hij ervan als de aandacht op hem is gericht en mensen kijken ook graag naar hem. Hij is een magneet: of hij stoot je af, of je vindt hem razend interessant."

Volgens Jospovich is Zahavi een emotioneel, maar goed, eerlijk en rechtvaardig mens. "Ooit werd hij door het Israëlische publiek uitgefloten bij een interland, waar hij aanvoerder was. Op een gegeven moment heeft hij zijn band van de arm getrokken en in de lucht gegooid. Daarna is Eran een jaar geen speler van de nationale ploeg geweest, maar inmiddels zijn de betrekkingen hersteld. De afgelopen twee jaar speelde hij werkelijk fantastisch en scoorde hij aan de lopende band."