Utrecht haalt versterking op bij Excelsior: 'Een compliment aan het scoutingsteam'

Utrecht haalt versterking op bij Excelsior: 'Een compliment aan het scoutingsteam'

03-10-2020 13:09
26

FC Utrecht neemt Derensili Sanches Fernandes over van Excelsior. De negentienjarige aanvallende middenvelder heeft een contract getekend voor twee seizoenen en sluit aan bij Jong Utrecht.

Dat maakt de club uit de Domstad via officiële kanalen bekend. In de deal heeft Utrecht een optie opgenomen om het contract eenzijdig met een jaar te kunnen verlengen. Sanches Fernandes doorliep de hele jeugdopleiding van Excelsior en behoorde tot de eerste selectie van de Rotterdamse club. Tot een debuut in de Keuken Kampioen Divisie kwam hij nog niet.

"Derensili is een offensief ingestelde middenvelder, die tevens uit de voeten kan als rechtsbuiten of linksbuiten", vertelt de technisch directeur van Utrecht, Jordy Zuidam. "Hij is technisch zeer vaardig, beschikt over een goede versnelling en is sterk in de passing. Een compliment aan het scoutingsteam, onder leiding van Alje Schut, die talent en de potentie goed in kaart hebben gebracht."

Voor Sanches Fernandes kwam de transfer als een verrassing. "Ik wist dat Utrecht interesse had, maar dat het zo concreet was wist ik niet", geeft hij aan. "Toen er een akkoord was, werd ik echt blij. Ik kon het niet geloven. Nu nog steeds niet trouwens."