Ex-Ajacied Younes keert na vijf jaar terug in de Bundesliga: tot 2022 Adlerträger

Ex-Ajacied Younes keert na vijf jaar terug in de Bundesliga: tot 2022 Adlerträger

03-10-2020 16:52
27

Ex-Ajacied Amin Younes is teruggekeerd op vertrouwde bodem. De vijfvoudig international van Duitsland gaat voor het eerst sinds 2015 weer in de Bundesliga spelen en wordt Adlerträger: het Eintracht Frankfurt van Bas Dost wordt voorlopig zijn nieuwe werkgever.

De voorlopige nummer vier van de Bundesliga heeft Younes voor twee seizoenen gehuurd van Napoli, de club die hem in 2018 overnam van Ajax. Eintracht Frankfurt kan de huurovereenkomst in 2022 – Younes heeft tegen die tijd nog één contractjaar over – omzetten in een permanente transfer. "Met Amin halen wij een dribbelstarke, technisch begaafde speler, die bovendien een hoop internationale ervaring met zich meebrengt", laat directeur Fredi Bobic weten. "Hier in Frankfurt krijgt hij alle gelegenheid om terug op zijn oude niveau te komen."

Younes zat op een dood spoor bij Napoli, dat in 2018 een bedrag van 2,5 miljoen euro overmaakte naar Amsterdam. Sindsdien kwam hij – mede door diverse blessures – tot slechts 27 officiële optredens. Dit seizoen had hij nog niet bij de wedstrijdselectie van i Partenopei gezeten.