Groningen maakt transfercoup officieel en presenteert PEC-target Da Cruz

Groningen maakt transfercoup officieel en presenteert PEC-target Da Cruz

03-10-2020 18:05 Laatste update: 18:24
69

FC Groningen heeft de komst van Alessio Da Cruz officieel gemaakt. De aanvaller leek lang op weg naar PEC Zwolle, werd ook medisch gekeurd in Zwolle, maar koos uiteindelijk toch voor De Trots van het Noorden.

Da Cruz geeft op de clubwebsite van Groningen aan dat de transfer naar De Trots van het Noorden 'voelt als thuiskomen'. "Ik heb al heel lang contact met Mark-Jan (Fledderus, red.), ik denk al een jaar", vertelt Da Cruz, die gehuurd wordt van het Italiaanse Parma. Hij vertrok op jonge leeftijd van FC Twente naar Italië. "Ik was best jong, negentien jaar. Ik heb daar veel ervaring opgedaan." Groningen heeft een optie tot koop bedongen bij de deal.

"Ik denk dat de Eredivisie een mooie competitie is, ik ben het ook altijd blijven volgen", vervolgt Da Cruz. Fledderus is blij met de komst van de aanvaller. "Alessio is een talentvolle aanvaller, die creativiteit en snelheid toevoegt aan de selectie. Hij geeft ons extra opties voorin en kan op verschillende aanvallende posities uit de voeten. Hij heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan in verschillende voetballanden."

"Alessio spreekt de taal en kent de Eredivisie waardoor hij zich hopelijk snel kan aanpassen in Groningen en zijn talent hier verder kan ontwikkelen", sluit Fledderus af.